17 400 къса /870 кутии/ контрабандни цигари задържаха митнически и гранични

...
17 400 къса /870 кутии/ контрабандни цигари задържаха митнически и гранични
Коментари Харесай

Откриха над 17 хил. къса контрабандни цигари в товарен автомобил на “Капитан Андреево”

17 400 къса /870 кутии/ контрабандни цигари задържаха митнически и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”. Това оповестиха от Агенция “Митници”.
 1520492423  1520492429
В среднощ на 05.03.2018 година, на входящо трасе, идва товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Полша. Шофьорът на камиона показал постоянни документи за транспортираната стока и декларирал пред митническите управляващи, че няма персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която се открива, че на пет разнообразни места в камиона са укрити цигари от марките „ Karelia”, „ Pall mall”, „ L&M”, без български акцизен бандерол.

При осъществената митническа инспекция са открити четири пластмасови туби, укрити в долапа на шофьорската кабина  и под ремаркето. Тубите се оказват цялостни с общо 480 кутии цигари без български акцизен бандерол. Митническите чиновници откриват, че тубите са били напълнени с цигари през изрязани дъна. Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина.

Тютюневите произведения са конфискувани. На водача, турски жител, е формиран акт по Закона за митниците. По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР